fbpx
Kovács István
Kovács István

Marketingvezető - Interaction Design Foundation, Megoldásközpont

Fejlődési utak - Hogyan formálhatja az ADHD az életünk irányát?
Milyen nehézségeket tapasztalhatnak az ADHD-val élők? Hogyan lehet felismerni, milyen diagnózis útján derülhet ki, hogy ADHD-val van dolgunk? Hogyan tudjuk megzabolázni figyelmünket, azaz milyen technikák lehetnek hasznosak gyerekként, illetve felnőttként? Többek között ezekre a kérdésekre keresünk választ. A beszélgetőpartnerek személyes érintettként, saját élményeikkel átszőve mesélik el, milyen is együtt élni a figyelemzavarral. A történetek segítségével mi magunk is átérezhetjük, milyen lehet ezzel küzdeni, vagy épp előnyeit élvezni.
Kovács István - marketingvezető, Interaction Design Foundation, Megoldásközpont

Kovács István az Interaction Design Foundation és a Megoldásközpont marketing vezetője. Több mint 15 év tapasztalattal rendelkezik a marketing és az üzletfejlesztés terén, és évtizedek óta figyelemzavarral küzd.

Elmondása szerint az ADHD a legnagyobb gyengesége, ám egyben legnagyobb erőssége is. Igaz, hogy hosszú évekig csak gyengeségként tudott rá tekinteni: egyik önfejlesztő könyvből a másikba ugorva sem találta a választ arra, hogy miért vall folyamatosan kudarcot az összpontosításban, miért nem tud határidőnaplót vezetni, vagy elég fegyelmezett lenni… Azonban a valódi fordulópontot számára az önelfogadás és annak a leckének a tanulsága hozta, hogy „nem küzdeni kell az ADHD ellen, hanem meglovagolni azokat a hullámokat, amiket az életében gerjeszt”. 🏄‍♂️

„A figyelemzavar kezelésé egy kihívásokkal teli kaland, de nagyon sokat tanulhatunk önmagunkról az út során. Meg kell találnunk az erősségeinket, mert ami bizonyos szituációkban nagyon rövid odafigyelési ciklusban tart minket, egy másik területen elképesztő odafigyelést és részletességet tesz lehetővé.”

A figyelmünk, még figyelemzavar esetén is fejleszthető, de ami talán a legfontosabb, hogy nem szabad feladnunk! István a beszélgetés során azt is megosztja velünk, hogy mit tehetünk, és mire érdemes fókuszálnunk a siker érdekében.