fbpx
Hajdúné Gersei Csenge
Hajdúné Gersei Csenge

Okleveles pszichológus, evészavar-túlélő

Enni vagy nem (l)enni? – Egy evészavar-túlélő története
Az étkezés az életünk szerves, mindennapi részét képezi, épp ezért rendkívül fontos, hogy tudjunk erről és az ehhez kapcsolódó problémákról nyíltan kommunikálni.
Evészavarról akkor beszélünk, ha valakinek kóros mértékű, akár az egész életvezetésén eluralkodó vágya alakul ki aziránt, hogy ne hízzon.
Miféle hatások vannak a mai világban, amelyek egyre több embert vezethetnek evészavarhoz? Milyen tényezők mentén ismerhetjük fel a problémát? Hogyan segíthetünk a legtöbbet egy evészavarral küzdő szerettünknek?
 
Interjúnk célja az említett kérdések megválaszolása, és hogy rájöjjünk, hogyan használhatjuk fegyverként a rezilienciát az evészavar leküzdésében – mindezt egy anorexia-túlélő segítségével.

2023

Október 05. (csütörtök)
10:30
INTERJÚ
Enni vagy nem (l)enni? – Egy evészavar-túlélő története​

Az interjú készítője: Bartalis Zsófia pszichológus hallgató

Hajdúné Gersei Csenge
Bartalis Zsófia
Hajdúné Gersei Csenge okleveles pszichológus, evészavar-túlélő
Csengét 12 éves korában diagnosztizálták anorexia nervosával. A gyógyulása után azért kezdett pszichológiát tanulni, hogy tudja segíteni, pozitív irányba terelni az emberek testükkel, ételekkel való kapcsolatát. Emellett már egyetem alatt elkezdett nyíltan beszélni a volt evészavaráról, edukációs előadásokat tartani iskolákban.
 
Csenge hisz egy olyan világban, ahol a nők életét nem a kinézet uralja és befolyásolja, ahol a nők is képesek önazonos életet élni. Ebben szeretne segítséget nyújtani pszichológusi munkája során, mert saját tapasztalatból is állítja, hogy lehetséges.