fbpx
Konferencia - Fazekas Gábor
Fazekas Gábor

Mindfulness tanár (MBCT, MBSR, ".b"), MBSR tanárképző - a Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület elnöke

Mindfulness meditáció a fájdalom enyhítésére

Az életünk során mindannyian találkozunk különböző típusú fájdalmakkal és nehézségekkel. Ezek a rövidebb-hosszabb ideig fennálló fizikai vagy érzelmi fájdalmak gyakran magukra vonják a teljes figyelmünket, meghatározzák az életminőségünket, jóllétünket. A mindfulness azonban segíthet nekünk a fájdalom enyhítésében és a nehézségek kezelésében.

De mit is jelent az, hogy „mindfulness”? Mi pontosan a meditáció? És hogyan segíthet a mindfulness meditáció a fájdalom enyhítésében? Többek között ezekre a kérdésekre kapunk választ a gyakorlással egybekötött interjúból.

2023

október 06. (péntek)
18:00
Interjú és meditáció
Mindfulness meditáció a fájdalom enyhítésére
Konferencia - Fazekas Gábor
Fazekas Gábor meditáció gyakorló és oktató, mindfulness tanár (MBCT, MBSR, ".b"), MBSR tanárképző - a Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület elnöke

„Saját gyakorlásom által tapasztaltam meg a meditáció kedvező hatásait, és nagy örömömre az életemet is sikerült ebbe az irányba terelni. Az ország első mindfulness (MBSR) tanáraként, Jon Kabat-Zinn tanítványaként 2007 óta tartok ingyenes mindfulness tanfolyamokat az Országos Onkológiai Intézetben. Egészségügyi szakembereknek, pszichológusoknak rendszeresen tartok kreditpontot nyújtó mindfulness és együttérzés alapú képzéseket. 2014 óta szervezek mindfulness (MBSR, MBCT) tanárképzéseket, már önállóan képzek tanárokat. Nagyon hálás vagyok azért, hogy több ezer ember mindfulness és meditációs gyakorlását segíthettem különböző módon a csoportjaimban.”