fbpx
Benke Vali Leria
Benke Vali Leria

Szexuálpszichológus

A "jó" szex nyomában - Rezilienciával a szexuális problémák megoldásáért

A szexualitásról való beszélgetés gyakran még mindig tabukkal és kényelmetlenséggel kapcsolódik össze, pedig nagyon fontos, hogy tudjunk erről nyíltan, őszintén kommunikálni. A témával kapcsolatban pedig számtalan kérdés felvetődhet bennünk: Mit jelent a „jó” szex? Melyek a leggyakoribb szexuális problémák és hogyan tudjuk ezeket hatékonyan kezelni? Hogyan lehet fejleszteni a szexualitással való kapcsolatunkat?

Kerekasztal beszélgetésünkben arra összpontosítunk, hogy ezeket a kérdéseket megválaszoljuk és rájöjjünk, hogyan lehetünk reziliensek a szexuális problémák kezelése során.

kintsugi hasonlat

"A kintsugi ma már a pszichológia egyik kedvelt hasonlata, hiszen amellett, hogy megtestesíti a tökéletlenségben rejlő szépséget, azt is megfogalmazza, hogy a traumák és törésvonalak az élet természetes részei, azokat feldolgozva, beépítve pedig a személyiségünk gazdagodik, az egyediségünk nyilvánvalóvá válik." - Dr. habil. Fodor Szilvia

Szexuális problémák kerekasztal
Benke Vali Leria szexuálpszichológus
Benke Vali Leria szexuálpszichológus, a Szexből is megárt a kevés című könyv társszerzője. A szexualitás témája hosszú évek óta áll a figyelmének középpontjában.
 
Szemléletmódjában fontos, hogy a szexualitásra, a szexuális energiára, mint fő erőforrásra, az öröm és a jólét forrására tekint.
 
Következésképpen mindig a hétköznapokba, más életterületekbe, illetve az élettörténetbe való beágyazottság mentén vizsgálja a témát. A számok és a statisztikák helyett a nehezen megválaszolható kérdések, az alapvető emberi dilemmák, a vágy, az erotika természete, a szexualitás felébresztése, a testtel való kapcsolatteremtés, és mindezeken keresztül a tiszta belső hang megtalálása érdekli, így a hozzá forduló klienseket is ezen témák mentén kíséri. Munkája során a keleti és a nyugati tanok, a különböző képzések és módszerek, illetve saját önismereti élményei egybefonódásán keresztül dolgozik.