fbpx
Konferencia - Tóth Balázs
Tóth Balázs

Pszichológus, evéskutató, a Nemdiéta kidolgozója

Pozitív gondolkodás és egyéb motivációs csodák
Balázs egy étkezési módszer, a „nemdiéta” kidolgozója és kutatója, valamint étkezési coach.
 
Szakmai tapasztalat:
Magánpraxis 8 éve, 4 év orvosi-klinikai kutatás, nagyvállalati programok, könyvszerző 
 

Elmondása szerint élete során minden diétát és testet kipróbált már: volt elhízott kisfiú, vékony kiskamasz, van tapasztalata a versenyszerű testépítéssel. Tizenéves kora óta olvas tudományos szakfolyóiratokban megjelent cikkeket, akkor kezdődött elhivatottsága a segítés iránt.

Több mint 8 éve segít felnőtteknek, gyerekeknek és családoknak az étkezésükön változtatni, fogyni, érzelmi evést vagy túlevést rendezni, illetve sportolók étkezését is támogatja. Négy évet kutatta módszere hatásosságát a Semmelweis Egyetem PhD hallgatójaként a klinikai orvostudományok területén. Ezen felül, jelenleg nagyvállalati környezetben, német, angol, valamint magyar nyelven tart előadásokat és tréningeket az étkezés, valamint egészség és wellbeing (jóllét) témáin belül Magyarországon és Ausztriában.

Az egész képet át akarta látni, az életszerű diétát keresve egészen a kulturális evolúcióig jutott. 2017-ben jelent meg Csányi Vilmos etológussal közösen írt könyvük, a „Hiedelmeink”, melyben egy kiemelt fejezet arról szól, ki mit hív egészségesnek, mi jó táplálék vagy a helyes gyógymód, s milyen kölcsönhatások vannak a genetika, a kultúra és táplálékaink közt.

Október 06. (csütörtök)
Pozitív gondolkodás és egyéb motivációs csodák

Hol és milyen haszna van a pesszimizmusnak, milyen ára van a túlzott pozitivizmusnak és a passzív optimizmusnak...?

Konferencia - KisTamás Loránd
Kis-Tamás Loránd, pszichológus, szervezetfejlesztő, life- és business coach, egyetemi oktató

Kis-Tamás Loránd, pszichológus, szervezetfejlesztőlife- és business coach, egyetemi oktató, ikres apuka. 2005 óta dolgozik a szervezetfejlesztés, a készségfejlesztés, az egyéni vezetésfejlesztés és az életvezetési, pszichológiai tanácsadás területein.

Szakmai megközelítését áthatják a munka mellett végzett egyéb tevékenységek, mint a harcművészetek és az autentikus latin táncok. Egyetemen pszichológiát, szociálpszichológiát és coachingot oktat, valamint PHD kutatását végzi, témája a tudatos jelenlét és a fókuszált figyelmen alapuló kiégés- és stresszkezelés az üzleti életben.

Bár az idő nagy részében gyakorlati, fejlesztő munkát végez, megközelítésében a tudományos megalapozottság és az érvényes kutatási háttér is alapvetően fontosak, a tudomány aktuális eredményeinek gyakorlatba való átültetését küldetésének tartja.