fbpx
Tegyi Enikő
Tegyi Enikő

MCC coach, coach képzés alapító, mentor coach

Magabiztosan a munkahelyen – Hogyan érvényesítsem az érdekeimet?

Ahogy szembenézünk a modern világ kihívásaival, egyre fontosabbá válik, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a személyes fejlődés és a külső nyomások között. A kerekasztal-beszélgetés során a következő kérdésekre keressük a választ:

  • Hogyan építhetünk magabiztosabb jelenlétet a munkahelyen?
  • Miként érvényesíthetjük saját érdekeinket hatékonyabban szervezeti körülmények között?
  • Hogyan tehetünk saját szakmai karrierfejlődésünkért?

 

Inspiráló szakértőink megosztják velünk gyakorlati tanácsaikat és saját tapasztalataikat, hogy segítsenek magabiztosságunkat és önbizalmunkat erősíteni a munkahelyi kihívások közepette. 

kintsugi hasonlat

"A kintsugi ma már a pszichológia egyik kedvelt hasonlata, hiszen amellett, hogy megtestesíti a tökéletlenségben rejlő szépséget, azt is megfogalmazza, hogy a traumák és törésvonalak az élet természetes részei, azokat feldolgozva, beépítve pedig a személyiségünk gazdagodik, az egyediségünk nyilvánvalóvá válik." - Dr. habil. Fodor Szilvia

Magabiztosan a munkahelyen kerekasztal
Tegyi Enikő MCC coach, coach képzés alapító, mentor coach

13 éve dolgozik vezetői coachként és team coachként megoldásközpontú brief módszertannal. A brief coachingot igyekszik rugalmasan alkalmazni, például reziliencia fejlesztő szervezeti programokban. Sok éve vezet – többek között reziliencia fejlesztő – vezetői csoportokat, team coachként az önfejlesztő, reziliens csapatok építése az egyik szakterülete.

Szívügyének tekinti a megoldásközpontú brief coaching módszertanának magas színvonalú átadását, a módszer mindset- és kultúraformáló ereje miatt.   

Tíz éve képez coachokat a pszichológusnak, coachoknak, vezetőknek fejlesztett „Brief coaching a szervezetben, a vezetésben” programában. Vendégtanárként tanít a Metropolitan Egyetem coachképző programjában, a BME alkalmazott pszichológia tanszékén, a Széchenyi Egyetem sport coach képző programjában.

Igyekszik hozzájárulni a coach szakma fejlesztéséhez ICF coach assessorként és mentor coachként, coaching szupervízorként is. Tapasztalt coachoknak indították kollégájával a buddhista pszichológia alapján fejlesztett Compassionate Coaching programot.

Tanári, újságíró és HR menedzser végzettséggel, média- és kommunikációs gyakorlattal, pénzintézet SSC-jében szerzett 15 éves vezetői tapasztalattal kezdett coachinggal foglalkozni.