fbpx
salavecz gyöngyver
Dr. Salavecz Gyöngyvér

klinikai szakpszichológus, egyetemi adjunktus, relaxációs- és szimbólumterapeuta, Mindfulness (MBSR, MBCT) és Tudatos önegyüttérzés tanár (MSC)

Önegyüttérzés – belső erőforrásunk fejlesztése

Az előadásban választ kaphatunk arra, hogy mit is jelent az önegyüttérzés? Miért és hogyan érdemes ezt fejleszteni? Az önegyüttérzés és a mindfulness is olyan készség, amely erősíti a rezilienciát és az érzelmi jóllétet, mindkettő támogatja a fájdalmas élmények felé elfogadó odafordulást, amely az adaptív megküzdés alapja. Kutatások szerint az önegyüttérzés fejleszthető készségünk, melynek egyik formája a Tudatos önegyüttérzés tanfolyam (Mindfulness based Self-compassion, MSC), s amelynek néhány gyakorlata is bemutatásra kerül az előadásban.

2023

október 05. (csütörtök)
18:00
Előadás és meditáció
Önegyüttérzés – belső erőforrásunk fejlesztése
salavecz gyöngyver
Dr. Salavecz Gyöngyvér klinikai szakpszichológus

Dr. Salavecz Gyöngyvér a meditáció különböző formáit 2006 óta gyakorlja, amelynek jótékony hatását saját életében is tapasztalja. Pszichoterápiás és oktatói munkájában a mindfulness
megközelítését több, mint 10 éve alkalmazza. A mindfulnessre alapuló három leginkább elterjedt módszer tanára: Mindfulness alapú stresszkezelés, Mindfulness alapú kognitív terápia, Mindfulness alapú (Tudatos) önegyüttérzés.