fbpx
Gyarmathy Éva
Prof. Dr. Gyarmathy Éva

Klinikai és neveléslélektan szakpszichológus

Az atipikus fejlődésű gyerekek a változások idején - Interjúbeszélgetés

Hogyan hatott a pandémia és az ezzel járó változás az atipikus fejlődésű gyerekekre? Mely területeket érinti, és hogyan hat az idegrendszerre? Miért és miben van szükségük kontrollra ezeknek a gyerekeknek? Milyen szülői attitűd segíti legjobban a fejlődést, a viselkedés rendezését?


Bizonytalanság elfogadása, célok kitűzése és rendszer kiépítése. Mindezt lehetséges és szükséges gyerekekkel? Milyen lehetőségeink vannak a bizonytalanság és a változások kezelésére az atipikus gyerekeknél?
Gyarmathy Évával többek között ezekre a kérdésekre kerestünk válaszokat.

Október 08. (szombat)
Az atipikus fejlődésű gyerekek a változások idején - Interjúbeszélgetés

Hogyan hatott a pandémia és az ezzel járó változás az atipikus fejlődésű gyerekekre?

Gyarmathy Éva
Konferencia - Nagy Gitta
Prof. Dr. Gyarmathy Éva, klinikai és neveléslélektan szakpszichológus
Prof. Dr. Gyarmathy Éva klinikai és nevelés lélektani szakpszichológus, a Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos főmunkatársa, egyetemi tanár, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola oktatója, több egyetemen óraadó.

Fő területe az atipikus fejlődés, így az átütő fejlődésű vagy többszörös különlegességű tehetség, a tanulási, figyelem, hiperaktivitás és autizmus zavar spektrumok. A közoktatásba beilleszkedni nem tudó tehetséges gyerekekkel és serdülőkkel foglalkozó iskolákban tanácsadó. Nemzetközi projektekben a gondolkodás és tanulás hatékonyságát fejlesztő módszerek kutatásában és fejlesztésében vesz részt. Megalapította az Atipikus Fejlődés Módszertani Központot, és szakmai támogatásával a gyakorlatban is megjelennek a 21. század kihívásainak megfelelő módszerek, amelyek a mindennapi tanításba beépíthetők.