fbpx
Kis-Tamás Loránd
Kis-Tamás Loránd

Pszichológus, coach, egyetemi oktató

A tűz útjai - a fellobonástól a kiégésig - kiégésmegelőzés és a reziliencia fejlesztése
A kiégés nem esemény és nem  pillanat, hanem folyamat és történet. A burnout nem csupán egyéni ügy, hanem legalább annyira csoportos, szervezeti és társadalmi ügy is. Az a tapasztalat, hogy aki már végzett felelősségteljes tevékenységet 3-5 éven át, az kisebb, vagy nagyobb mértékben megtapasztalta a kiégés valamilyen szintjét, de már akár 1 év után is lehet ilyen élményünk. Az előadás során a következő kérdéseket járjuk körbe a tudomány álláspontján, a gyakorlati fejlesztés tapasztalatain és konkrét eseteken, példákon keresztül:
 
  • csak a gyengék égnek ki? 
  • csak munkában lehet, vagy párkapcsolatban, szülői szerepben, diákként is lehet?
  • van különbség enyhe és súlyos burnout között? 
  • van visszaút, és ha igen, hogyan?

2023

október 06. (péntek)
17:00
Előadás
A tűz útjai - a fellobonástól a kiégésig - kiégésmegelőzés és a reziliencia fejlesztése
Kis-Tamás Loránd
Kis-Tamás Loránd pszichológus, coach, egyetemi oktató

Kis-Tamás Loránd, pszichológus, szervezetfejlesztőlife- és business coach, egyetemi oktató, ikres apuka. 2005 óta dolgozik a szervezetfejlesztés, a készségfejlesztés, az egyéni vezetésfejlesztés és az életvezetési, pszichológiai tanácsadás területein.

Szakmai megközelítését áthatják a munka mellett végzett egyéb tevékenységek, mint a harcművészetek és az autentikus latin táncok. Egyetemen pszichológiát, gestalt megközelítést, szociálpszichológiát és coachingot oktat, valamint PHD kutatását végzi, témája a tudatos jelenlét és a fókuszált figyelmen alapuló kiégés- és stresszkezelés az üzleti életben.

Bár az idő nagy részében gyakorlati, fejlesztő munkát végez, megközelítésében a tudományos megalapozottság és az érvényes kutatási háttér is alapvetően fontosak, a tudomány aktuális eredményeinek gyakorlatba való átültetését küldetésének tartja.