fbpx
Konferencia - Szondy Máté
Dr. Szondy Máté

Klinikai szakpszichológus, mindfulness oktató

Technostressz és digitális tudatosság

Előfordul, hogy azt érzed, a képernyők átveszik az uralmat az életed fölött? Hogy a folyamatos üzenetek és értesítések miatt kevésbé tudsz a feladataidra, vagy másokra figyelni? Hogy több időt töltesz a képernyő előtt, mint amennyit terveztél? A képernyők folyamatosan jelen vannak az életünkben és számos előnyük mellett számolnunk kell az olyan veszélyekkel, mint a technostressz megjelenése, a függő használat vagy a figyelem fragmentálttá válása. A teljes digitális detoxikálás helyett hosszú távon a digitális tudatosság lehet a megoldás: vegyük észre, hogyan hatnak ránk a képernyők és tanuljuk meg jól használni őket.

Október 07. (péntek)
17:30
Technostressz és digitális tudatosság

Előfordul, hogy azt érzed, a képernyők átveszik az uralmat az életed fölött? ...

Konferencia - Szondy Máté
Dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus, mindfulness oktató

Klinikai szakpszichológus, családterapeuta, mindfulness oktató. Fő érdeklődési területe a pozitív pszichológia (elsősorban az optimizmus, megbocsátás és boldogság témái) és a mindfulness (tudatos jelenlét) alapú megközelítések. Elkötelezett híve a bizonyítottan hatékony módszerek alkalmazásának és a pszichológiai ismeretek minél szélesebb körben való népszerűsítésének.

A Magyar Pszichológiai Társaság Pozitív Pszichológiai Szekciójának létrehozója és elnöke 2011 és 2015 között. A Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület alapító és elnökségi tagja.

Terapeutaként végzett munkája mellett 13 évig volt oktatója különböző felsőoktatási intézményeknek.