fbpx
Héjja-Nagy Katalin
Dr. Héjja-Nagy Katalin

Pszichológus, perinatális szaktanácsadó, a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetének adjunktusa

Hogyan éljük túl az élet viharait? – Rezilienciafejlesztés a mindennapokban

Az elmúlt éveinkben egy dolog stabilan jelen volt: a bizonytalanság.
Ahogyan az életünkben sok-sok váratlan kihívással kell szembenéznünk, felismerhetjük, hogy az egyik legfontosabb erőforrásunk a reziliencia lehet. De mit is jelent pontosan ez a titokzatos szó? És hogyan lehetünk rugalmasabbak, ellenállóbbak a változó körülményekkel szemben?

Ebben a kerekasztal-beszélgetésben a rugalmas alkalmazkodóképesség titkaiba nyerünk betekintést, valamint feltárjuk, hogyan építhetjük a lelki állóképességünket mind felnőttek, mind gyermekek esetében. A beszélgetés során szakértőink konkrét tippeket és gyakorlatokat is megosztanak velünk, amelyek kicsiknek és nagyoknak is egyaránt hasznosak lehetnek a reziliencia magjainak elültetése szempontjából.

Dr. Héjja-Nagy Katalin pszichológus, perinatális szaktanácsadó, a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetének adjunktusa

Katalin 2000-ben végzett a Debreceni Egyetemen pszichológia-angol szakfordító-tanár szakon. Az egri Eszterházy Károly Főiskolán (majd Egyetemen) töltött oktatói évek után 6 éve a Debreceni Egyetemen tanít pszichológus hallgatókat. Az egri Összhang Közhasznú Egyesületben végzett tanácsadó munkája során a perinatális életidő nehézségeivel való megküzdésben segít.