fbpx
Fodor Szilvia
Dr. habil. Fodor Szilvia

Pszichológus, egyetemi docens - ELTE PPK, Tanácsadás- és Iskolapszichológia Tanszék

Jólét vagy jóllét? – Lépések a társadalmi reziliencia és a fenntarthatóság felé

Egy közösség, egy ország működése és az ott élő emberek boldogsága nem mérhető csupán a gazdasági növekedéssel és az anyagi jóléttel. Bár ezek fontos összetevői a szubjektív elégedettségnek, a pszichológiai jóllét ennél jóval szerteágazóbb. A kapcsolatok, a mentális egészség, az értelmes tevékenységek és a pozitív élmények ereje kulcsfontosságú a mindennapok életminőségében, az ezekre való törekvés pedig a közösségek céljait is kijelölheti.

Melyek a társadalmi jóllét összetevői? Mi a különbség az anyagi jólét és a pszichológiai jóllét között? Hogyan valósíthatjuk meg közösségi szinten is a jóllétet? És mindehhez hogyan kapcsolódhatunk az egyéni életünkben? 

Az előadás ezekre a kérdésekre keresi a választ, és a jóllét egyéni és társadalmi összetevőinek bemutatása mellett rávilágít arra, hogy a fenntarthatóság, vagy egyszerűbben fogalmazva a túlélés szempontjából jólét fogalmát a jólléttel kell helyettesítenünk.

2023
Október 06. (péntek)
13:30
Előadás
Jólét vagy jóllét? – Lépések a társadalmi reziliencia és a fenntarthatóság felé
Fodor Szilvia
Dr. habil. Fodor Szilvia, pszichológus, egyetemi docens - ELTE PPK, Tanácsadás- és Iskolapszichológia Tanszék

Dr. habil. Fodor Szilvia az ELTE PPK Pszichológiai Intézet Tanácsadás- és Iskolapszichológia Tanszékének docense, a European Talent Centre, Budapest állandó munkatársa, a European Council for High Ability vezető testületének tagja.

Érdeklődési és kutatási területei az optimális teljesítmény, a tehetség, a jóllét, az iskolai szervezetfejlesztés és a rendszerszemléletű pozitív oktatás témaköreihez kapcsolódnak.

A kutatói és oktatói tevékenység mellett több oktatási intézménnyel működik együtt az iskolai fejlesztések és képzések területén, alkalmazott kutatásokat végez, szívügye a tudományos ismeretterjesztés.