fbpx
Debreczeni-Kondás Eszter
Debreczeni-Kondás Eszter

Pszichológus

Öngondoskodás...család mellett?

Az öngondoskodás fogalmáról egyre többet hallhatunk és olvashatunk. Talán a legtöbben már meg is fogalmaztuk, hogy milyen fontos szerepe van az öngondoskodásnak a jóllétünk kialakításában és fenntartásában. Na de mi a helyzet a családban? Hogyan tudom beiktatni az énidőt? Egyáltalán szabad-e énidőt tartanom?

Ebben a beszélgetésben az öngondoskodás nehézségeit járjuk körbe, és természetesen praktikus tippeket is gyűjtünk, amelyek segíthetnek megküzdeni ezekkel a kihívásokkal. 

kintsugi hasonlat

"A kintsugi ma már a pszichológia egyik kedvelt hasonlata, hiszen amellett, hogy megtestesíti a tökéletlenségben rejlő szépséget, azt is megfogalmazza, hogy a traumák és törésvonalak az élet természetes részei, azokat feldolgozva, beépítve pedig a személyiségünk gazdagodik, az egyediségünk nyilvánvalóvá válik." - Dr. habil. Fodor Szilvia

Öngondoskodás...Család mellett?
Debreczeni-Kondás Eszter pszichológus
Eszter feleség, anya, pszichológus. Munkáját tekintve a hobbinak indult, majd megélhetésének fő forrásává alakult újságírás indította el a kommunikációs területek irányába, emellett pedig immár négy éve aktív tagja a Megoldásközpont csapatának. Jelenleg azonban élete fő fókusza az egyéves kislánya.
 
Fontosnak tartja, a nyílt kommunikációt a családi-, házastársi-, és szülői lét örömeiről és nehézségeiről egyaránt, így cikkeiben arra keresi a választ, hogyan hozhatjuk ki szerepeinkből és emberi kapcsolatainkból a maximumot.